Rabarberchutney med chili och äpple

God chutney på rabarber och äpple smaksatt med chili, lök, vitlök, ingefära, kanel och garam masala.
Passar som tillbehör till det mesta istället för ex. mango chutney. Kan också användas som glace till grillat ex. kycklingspett, fläskfilé, skinkschnitzel eller grönsaker.

1,5 liter rabarberchutney

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 700 gram rabarber hackad i bitar
  • 2 äpplen
  • 1 stor eller 2 små gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 1,5 msk hackad ingefära
  • 3/4 dl honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 bit kanelstång
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 tsk garam masala
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Skala rabarbern om den är grov och skär den sedan i cm stora bitar. Lägg i en stor kastrull.
  2. Skala äpplena och kärna ur dem. Skär dem i cm stora bitar och lägg med rabarbern.
  3. Skala och hacka lök samt vitlöken fint. Lägg med rabarbern.
  4. Skölj, dela och strimla chilin och tillsätt den.
  5. Skala och finhacka ingefäran samt lägg med rabarbern.
  6. Tillsätt honung, vinäger, strösocker, cayenne, svartpeppar och garam masala samt salt. Rör om.
  7. Koka upp och rör då och då.
  8. Låt koka på låg värme utan lock ca 50 minuter. Rör då och då.
  9. Häll upp på väl rengjorda burkar och låt svalna.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer