Thaigryta med kyckling och röd currypasta

En enkel och god thaigryta att göra som kan varieras.

Garnera gärna thaigrytan med färsk koriander om du gillar det. Thaigrytan kan också smakas upp med 6 limeblad, citrongräs, färsk ingefära, röd chili samt galangal.

Istället för kyckling blir det gott med annat kött eller fisk som fläskfilé eller lax. Vidare är grönsaker som blomkål, purjolök, slantad morot, vattenkastanj, wokgrönsaker, champinjoner samt bambuskott också gott i thaigrytan.

4 portioner thaigryta med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 2 vårlökar
  • 1 broccoli
  • 5 tsk röd currypasta
  • 2 tsk olja, ex. solrosolja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 tsk fisksås
  • 0,5 tsk socker
  • 2 msk pressad lime
  • 2 dl vatten
  • 1 buljongtärning kyckling
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Börja koka jasminris om du vill ha det till.
  2. Skölj, rensa och skär grönsaker samt kyckling i 3x3 cm bitar. Lägg på en tallrik vid sidan så länge.
  3. Stek currypasta med olja i en gryta i 30 sekunder.
  4. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärning.
  5. Låt puttra i 3 minuter.
  6. Tillsätt kött och grönsaker.
  7. Koka tills kött och grönsaker känns klara cirka 5-10 minuter.
  8. Tillsätt en halv tsk fisksås och smaka av med socker och pressad lime.
  9. Servera thaigrytan med jasminris.
E-mail
Medel: 4.5 (98 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer