Thaigryta med räkor

Thaigryta med räkor, kokosmjölk, grön currypasta, grönsaker, lite fisk och lime samt fisksås. Enkelt att laga med färdig grön currypasta.
Passar med thairis till. Serveras som en gryta eller soppa.
Köp MSC-märkta räkor och fisk. Godast, lyxigast och dyrast är om du skalar räkorna själv.
Du kan välja vit fisk som kolja, torsk eller plattfisk eller lax. Eller ersätta med mer räkor eller kräftstjärtar.
Här är det thai green curry pasta som har de mesta kryddorna typiska för thaimat. Du kan ta så mycket du önskar. Kan vara rätt stark så smaka av med den på slutet.
Vill du inte hacka grönsaker kan du köpa färdig fryst wokmix samt fryst broccoli och frysta bönor. Vidare kan man ha i zucchini i bitar och bambuskott.

2 portioner thaigryta med räkor

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 msk grön currypasta
  • 2 msk matolja som rapsolja
  • 1 burk kokosmjölk
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 morötter
  • 0,5 röd paprika
  • 100 gram gröna bönor eller ärtor
  • 0,5 bukett broccoli
  • 30 gram färska spenatblad
  • 150 gram skalade räkor
  • 100 fisk i 3x3 cm tärningar
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk limesaft
  • 2 krm salt
  • Tillbehör: 4 port thairis

Tillagning

  1. Börja med att koka ris.
  2. Fräs grön currypasta i olja.
  3. Häll i kokosmjölk, vatten samt tillsätt grönsaksbuljong och rör runt. Låt puttra medan du förbereder grönsaker.
  4. Skala och slanta morötter samt tillsätt dem.
  5. Skölj och skär paprika i strimlor och tillsätt.
  6. Skär bönor i bitar och tillsätt.
  7. Skär broccoli i buketter och tillsätt.
  8. Skölj spenat och tillsätt.
  9. Tillsätt fisken och koka upp.
  10. Tillsätt räkorna. Koka upp.
  11. Smaka av med limesaft, fisksås, salt samt ev. mer grön currypasta.
  12. Servera thaigrytan med riset.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer