Stekt ananas med kanel

Färsk ananas är fantastiskt gott och nyttigt. Servera som dessert med grovhackade rostade nötter och vispad grädde eller vaniljglass. Eller servera med både grädde och glass.
Du kan ta andra nötter som paranötter, cashewnötter eller valnötter.
Du kan smaksätta grädden med vaniljsocker, en skvätt sprit som rom eller konjak, vidare kan man i krossat godis som Marianne.
Man kan också garnera med krossade maränger.

4 portioner stekt ananas

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 0,5 färsk ananas
  • 4 msk smör
  • 2 tsk kanel
  • 2 msk flytande honung
  • 0,5 dl lime- eller citronsaft
  • 50 gram mandel
  • 50 gram valnötter
  • 1 msk socker
  • Tillbehör: 2 dl grädde eller 0,5 liter vanilljglass

Tillagning

  1. Hacka nötter grovt och rosta dem med sockret ljust bruna i en panna. Rör då och då samt låt sedan svalna.
  2. Skär bort skalet på ananasen samt putsa bort fula bitar.
  3. Skär sedan i klyftor och skär bort den hårda inre stammen.
  4. Skär ananasen i små bitar.
  5. Värm en stekpanna och smält smöret.
  6. Bryn ananasen några minuter.
  7. Tillsätt honung samt limesaft och stek några minuter tills du har en ljusbrun ananas.
  8. Ta av från värmen och vänd runt kanelen.
  9. Vispa grädde och smaksätt den om du vill ha det till (eller servera med vaniljglass).
  10. Servera ananasen med grädde eller glass samt nötterna på toppen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer