Ananas med toscasmet

En klassiker och mycket god med färsk ananas och vaniljglass. Du kan också ta ananasringar på burk.

4 portioner ananas med toscasmet

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1,5 dl flagad mandel
  • 1 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 400 gram färsk ananas eller någon burk ringar med ananas

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smält smör och rör ihop alla ingredienser utom ananas i en stekpanna med höga kanter eller kastrull.
  3. Skär av toppen och botten av ananasen, samt skär bort kanterna och dela på fyra delar. Skär bort den träiga stammen i mitten. Skär ananasen i stavar och sedan i bitar.
  4. Smörj en ugnsfast form, typ gratängform och lägg i ananasen samt häll toscasmet över.
  5. Gratinera - låt toscasmeten få färg i cirka tio minuter.
  6. Servera ananas med toscasmet med god vaniljglass.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer