Ananaspaj med filodeg

Ananaspaj med filodeg och vaniljglass. En god enkel efterrätt med ananasringar eller färsk ananas, filodeg, farinsocker och smör. Gott med vaniljglass.
En variant på ananas med tosca fast utan nötter.

4 portioner ananaspaj med filodeg

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 skivor ananas från burk eller motsvarande färsk ananas
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2 ark filodeg
  • 1 msk florsocker
  • Tillbehör: 500 gram vaniljglass

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsfast gratängform eller pajform med lite av smöret.
  3. Lägg i ananasskivor.
  4. Strö över hälften av farinsockret samt klicka över resten av smöret.
  5. Riv sönder och skrynkla ihop filodegen till små bitar samt fördela som ett täcke över ananasen.
  6. Strö över resten av farinsockret samt florsockret.
  7. Grädda i mitten av ugnen tills filodegen fått färg 10-15 minuter.
  8. Ta ut och servera varm med vaniljglass.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer