Ananaspaj med filodeg

Ananaspaj med filodeg och vaniljglass. En god enkel efterrätt med ananasringar eller färsk ananas, filodeg, farinsocker och smör. Gott med vaniljglass.
En variant på ananas med tosca fast utan nötter.

4 portioner ananaspaj med filodeg

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 4 skivor ananas från burk eller motsvarande färsk ananas
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2 ark filodeg
  • 1 msk florsocker
  • Tillbehör: 500 gram vaniljglass

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Smörj en ugnsfast gratängform eller pajform med lite av smöret.
  3. Lägg i ananasskivor.
  4. Strö över hälften av farinsockret samt klicka över resten av smöret.
  5. Riv sönder och skrynkla ihop filodegen till små bitar samt fördela som ett täcke över ananasen.
  6. Strö över resten av farinsockret samt florsockret.
  7. Grädda i mitten av ugnen tills filodegen fått färg 10-15 minuter.
  8. Ta ut och servera varm med vaniljglass.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer