AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Har du inte redan plockat fram grillen så är det dags. Här kommer lite recept på grillat som hjälp på...
Sök
Android

Maränger marängrecept

Maränger marängrecept Maränger som är enkla att göra och mycket billigare och godare än köpemaränger.
Dessutom kan du smaksätta dina hemgjorda maränger med hackade nötter som hasselnötter, pecan, pistage eller mandelspån, kakao, chokladsås, chokladbitar eller krossat polkagrisgodis.
Receptet kan också användas till att baka marängbottnar.
Maränger blir nästan bäst att vispa för hand dock kan man såklart vispa med elvisp också - vispa då långsamt i början och ej för hårt efter det.
Vill du spritsa ut marängerna så behöver du en spritspåse med tyll men det går också bra att bara klicka ut marängerna i stora klickar.
Vinäger eller ättika tillsätts för att marängsmeten ska bli stabilare.
Spara äggulorna i kylen (blanda med fler ägg till omelett eller gör bearnaisesås).
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.3 av 5 (Antal röster: 12)
ca 30 maränger
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 1 tim
Klart på: 1 tim 15 min

Ingredienser:

  • 3 - 4 äggvitor, ca 1 dl
  • 2 krm vinäger eller 1 krm ättika
  • 2 dl strösocker
  • Chokladmaränger med mandel: 3-4 msk chokladsås, ex. oboy eller hemgjord chokladsås
  • 4 msk mandelspån

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna för hand eller långsamt först med elvisp i ca 1 minut.
  3. Tillsätt vinäger eller ättika och vispa ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa lite kraftigare i några minuter tills äggvitorna blivit ett fast och blankt skum. Sluta då vispa.
  5. Chokladmaränger med mandel: Tillsätt ev chokladsås samt mandelspån och rör om 2-3 varv.
  6. Spritsa eller klicka ut stora maränger, ca 30 styck, på bakplåtspapper.
  7. Sätt in marängerna i ugnen och grädda 1 timme tills marängerna släpper från pappret.
  8. Låt marängerna svalna på galler.


 

Omdömen:

Kommenterad av möri , torsdag 29 januari 2015 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Toppenbra recept och mycket bra beskrivning på hur dom kan göras och hur dom ska vara när dom är klara!

Fler recept ur samma kategori som Maränger marängrecept:

Saffranskaka
Saffranskaka. En slags sockerkaka med smak av saffran. God till jul, advent eller med vispad grädde och sylt.
Byggardeg till pepparkakshus
Pepparkaksdeg till pepparkakshus. Här är recept på en pepparkaksdeg som blir bra deg att bygga pepparkakshus med. Ett pepparkaksrecept för byggardeg.
På receptfavoriter finns också recept på klassiska pepparkakor samt pepparkaksdeg till snabba pepparkakor.
Knäckflarn med choklad
Knäckflarn med choklad passar både till kakfat och att garnera desserter med.
Varvade knäckflarn med jordgubbar och grädde blir de en helt egen dessert.
Du kan böja flarnen innan de svalnat helt. Ex. kan du ta en kavel eller ett rengjort träskaft som du ställt vågrätt och sedan viker över flarnen. Vill du böja flarnen till korgar så är ett förslag att ta små glas som du vänder upp och ner, sedan lägger du flarnen över och viker ner kanterna längs glaset.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Portionspajer med ost
Portionspajer med ost. Pajer med god lagrad riven ost som Västerbottenost. Ostpajerna passar till buffé, kalas, picknick osv. Fyra rejäla ostpajer.
Risgrynspudding
Risgrynspudding. Gott med saftsås, sylt, färska bär samt vispad grädde.
Risgrynspudding är ett gott och praktiskt sätt att ta tillvara överbliven risgrynsgröt.
En dessert eller mellanmål.
Choronsås bearnaisesås med tomat
Choronsås som är en bearnaisesås smaksatt med tomat. Choronsås är en rosa god variant av bearnaiseså.
God till grillat. Du gör en vanlig hemgjord bearnaisesås och rör i tomatpuré.
Se alla recept ur kategorin Äggrecept

Gilla oss på Facebook