AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Blåbär är superbäret som är både är gott, nyttigt och kan vara helt gratis om man plockar själv....
Sök
Android

Maränger marängrecept

Maränger marängrecept Maränger som är enkla att göra och mycket billigare och godare än köpemaränger.
Dessutom kan du smaksätta dina hemgjorda maränger med hackade nötter som hasselnötter, pecan, pistage eller mandelspån, kakao, chokladsås, chokladbitar eller krossat polkagrisgodis.
Receptet kan också användas till att baka marängbottnar.
Maränger blir nästan bäst att vispa för hand dock kan man såklart vispa med elvisp också - vispa då långsamt i början och ej för hårt efter det.
Vill du spritsa ut marängerna så behöver du en spritspåse med tyll men det går också bra att bara klicka ut marängerna i stora klickar.
Vinäger eller ättika tillsätts för att marängsmeten ska bli stabilare.
Spara äggulorna i kylen (blanda med fler ägg till omelett eller gör bearnaisesås).
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.3 av 5 (Antal röster: 12)
ca 30 maränger
Förberedelse: 15 min
Tillagning: 1 tim
Klart på: 1 tim 15 min

Ingredienser:

  • 3 - 4 äggvitor, ca 1 dl
  • 2 krm vinäger eller 1 krm ättika
  • 2 dl strösocker
  • Chokladmaränger med mandel: 3-4 msk chokladsås, ex. oboy eller hemgjord chokladsås
  • 4 msk mandelspån

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Vispa äggvitorna för hand eller långsamt först med elvisp i ca 1 minut.
  3. Tillsätt vinäger eller ättika och vispa ytterligare någon minut.
  4. Tillsätt sedan sockret lite i taget och vispa lite kraftigare i några minuter tills äggvitorna blivit ett fast och blankt skum. Sluta då vispa.
  5. Chokladmaränger med mandel: Tillsätt ev chokladsås samt mandelspån och rör om 2-3 varv.
  6. Spritsa eller klicka ut stora maränger, ca 30 styck, på bakplåtspapper.
  7. Sätt in marängerna i ugnen och grädda 1 timme tills marängerna släpper från pappret.
  8. Låt marängerna svalna på galler.


 

Omdömen:

Kommenterad av möri , torsdag 29 januari 2015 vote imagevote imagevote imagevote imagevote image
Toppenbra recept och mycket bra beskrivning på hur dom kan göras och hur dom ska vara när dom är klara!

Fler recept ur samma kategori som Maränger marängrecept:

Sirapskakor Kolakakor
Sirapskakor eller kolakakor med kolasmak. Goda, sega och lite knäckiga kakor med smak av kola från sirap.
En halv sats räcker till en bakplåt (18 kakor).
Kolasnittar
Kolasnittar. Goda sega hembakta kolasnittar. Kakor med kolasmak av sirap.
En halv sats räcker till en bakplåt (18 kakor).
Chokladkaka chokladmousse med honung och rostad mandelmassa
Chokladkaka med chokladmousse smaksatt med honung mellan två lager av rostad mandelmassa. Alla älskar denna chokladkaka som görs i en avlång brödform, kyls och skärs upp i skivor. En chokladkaka du kan förbereda i god tid. Håller sig också fint i frysen. Tina i kylen några timmar innan servering. Du kan också skära frysta bitar som du lägger på tallrik och låter tina. På så sätt kan du ha en superdessert redo för alla tillfällen.
Gott vin till chokladkakan är sött dessertvin ex. Icewine från Tyskland, Late Harvest från Sydafrika eller sött recioto vin från Italien.
Chokladsmeten blir också mycket god chokladmousse av fin mörk choklad. Chokladmoussen kan då hällas upp i portionsglas som cocktailglas. Mandelmassan kan då brytas i bitar och varvas i chokladmoussen.
Du kan ersätta fin choklad med vanlig mörk blockchoklad - eller ta hälften av varje.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Saffransglass glass med saffran
Saffransglass. En god hemgjord glass till dessert med smak av saffran. Saffransglass passar kanske bäst till jul men även som vanlig dessert.
Kan serveras med färska bär som hallon, blåbär, hjortron osv. Samt garneras med pepparkaka eller pepparkakssmulor.
Vaniljkräm med vaniljstång
Vaniljkräm med vaniljstång, maizena och äggulor. God hemlagad kräm med smak av vaniljstång att använda till fyllning av bullar, tårtor, wienerbröd, bakverk osv. Om du spär den med mer mjölk eller grädde får du en god vaniljsås. Den kan också blandas med vispad grädde för fyllning i ex. Princesstårta och Napoleonbakelser eller som tillbehör till paj som äppelpaj.
Istället för vaniljstång kan du ta några droppar vaniljessens eller ersätta 2 msk socker med vaniljsocker.
Ägghalvor med majonnäs
Ägghalvor med majonnäs och kaviar är enkla och goda. Garnera dem gärna med lite dill om du vill. Goda till sillbordet vid jul, påsk och midsommar.
Se alla recept ur kategorin Äggrecept

Gilla oss på Facebook