Ananaspaj paj med ananas

Ananaspaj. Paj med ananas är en supergod dessert med vaniljglass, vaniljvisp, vispad grädde eller yoghurt.
Byt gärna ut den krossade burk-ananasen mot färsk hackad ananas.
Vintips till ananasrecept är ett sött dessertvin från Sauternes, Frankrike.
Kan förberedas innan.

8 portioner ananaspaj

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 500 g krossad ananas eller helst grovt hackad färsk ananas

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Du kan också smälta smöret i en kastrull och blanda i övriga ingredienser till en pajdeg. Knäck ett ägg i en bunke och pensla pajdegen med lite äggvita. Tryck något hål i pajdegen med en gaffel och grädda pajskalet i 5 minuter.
  3. Rör under tiden ihop ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll ananasen i ett durkslag och låt rinna av. Blanda i fyllningen. Häll fyllningen i pajformen. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Sätt ev. på grill på slutet så att pajen får lite färg på toppen.
  4. Servera ananaspajen ljummen eller kall med vaniljglass, vaniljvisp, vispad grädde eller vaniljyoghurt.
E-mail
Medel: 4.6 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer