Snabb laxgryta med grädde, svamp och grönsaker

Introduktion och förberedelse

Laga en snabb laxgryta med grädde, svamp och grönsaker.

Serveringsförslag

Servera grytan med valfri pasta som ex. pappardelle som på bilden eller med tagliatelle, penne eller annat tillbehör som ris, råris, potatis eller gnocchi.

4 portioner snabb laxgryta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 gram lax i kuber 2x2 cm
  • 3 msk oliv- eller matolja
  • 200 gram färska champinjoner
  • 300 gram zucchini
  • 3 tomater
  • 100 gram sockerärtor
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • TILLBEHÖR: 4 port valfri pasta ex. papardelle, tagliatelle, penne eller gnocchi

Tillagning

  1. Förbered ingredienser och koka under tiden upp vatten till pastan.
  2. Skär laxen i tärningar, ca 2x2 cm stora.
  3. Rensa och skiva champinjoner.
  4. Skölj och tärna zucchini samt tomater i 2x2 cm stora bitar.
  5. Skär sockerärtor i sneda grova bitar.
  6. Hacka bladpersilja.
  7. Börja koka pasta.
  8. Hetta upp stekpanna.
  9. Häll i 1 msk olja. Fräs laxen runt om. Ta upp den och lägg i en kastrull eller panna med höga kanter vid sidan.
  10. Fortsätt med en msk olja och fräs svampen några minuter tills all vätska kokat in. Lägg över med laxen.
  11. Fräs sedan zucchini, tomater samt chiliflakes i en msk olja ca 2-3 minuter. Rör om.
  12. Häll i vatten samt grädde och koka upp.
  13. Låt koka på medelvärme i 3 minuter.
  14. Häll över i kastrullen med laxen. Salta och peppra.
  15. Tillsätt sockerärtor och koka upp. Rör om försiktigt.
  16. Blanda ner bladpersilja och koka upp.
  17. Smaka av med salt och peppar.
  18. Servera laxgrytan till den kokta pastan.
E-mail
Medel: 4.5 (15 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 531 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-02-25