Snabb laxgryta med grädde, svamp och grönsaker

Servera laxgrytan med valfri pasta som ex. pappardelle, tagliatelle, penne eller gnocchi.

4 portioner snabb laxgryta

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 400 g lax i kuber 2x2 cm
  • 3 msk oliv- eller matolja
  • 200 g färska champinjoner
  • 300 g zucchini
  • 3 tomater
  • 100 gram sockerärtor
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • TILLBEHÖR: 4 port valfri pasta ex. papardelle, tagliatelle, penne eller gnocchi

Tillagning

  1. Förbered ingredienser och koka under tiden upp vatten till pastan.
  2. Skär laxen i tärningar, ca 2x2 cm stora.
  3. Rensa och skiva champinjoner.
  4. Skölj och tärna zucchini samt tomater i 2x2 cm stora bitar.
  5. Skär sockerärtor i sneda grova bitar.
  6. Hacka bladpersilja.
  7. Börja koka pasta.
  8. Hetta upp stekpanna.
  9. Häll i 1 msk olja. Fräs laxen runt om. Ta upp den och lägg i en kastrull eller panna med höga kanter vid sidan.
  10. Fortsätt med en msk olja och fräs svampen några minuter tills all vätska kokat in. Lägg över med laxen.
  11. Fräs sedan zucchini, tomater samt chiliflakes i en msk olja ca 2-3 minuter. Rör om.
  12. Häll i vatten samt grädde och koka upp.
  13. Låt koka på medelvärme i 3 minuter.
  14. Häll över i kastrullen med laxen. Salta och peppra.
  15. Tillsätt sockerärtor och koka upp. Rör om försiktigt.
  16. Blanda ner bladpersilja och koka upp.
  17. Smaka av med salt och peppar.
  18. Servera laxgrytan till den kokta pastan.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer