Laxgryta med potatis

Laxgryta med potatis, morot, purjolök och grädde. Gott och enkelt med laxfilé. Istället för grädde kan du ta kokbar crème fraiche. Laxen kan bytas mot annan fisk. Räkor är också gott i.
Välj helst MSC eller Kravmärkt lax.

4 portioner laxgryta med potatis

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 500 gram laxfilé
  • 1 morot
  • 600 gram fast potatis
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 0,5 purjolök
  • 2,5 dl grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 4 citronklyftor till servering (valfritt)

Tillagning

  1. Skala morot och potatis.
  2. Skär i tärningar ca 2x2 cm stora.
  3. Koka morot och potatis i en gryta i vattnet med fiskbuljongtärningen i 10 minuter.
  4. Tärna laxen i 2x2 cm stora bitar.
  5. Skär till fyra klyftor citron till servering.
  6. Skölj och strimla purjolöken.
  7. Tillsätt purjolöken och koka i fem minuter till.
  8. Slå i grädde, koka upp och smaka av med salt och peppar.
  9. Lägg i laxen och låt koka upp.
  10. Servera laxgrytan med citronklyftan.
E-mail
Medel: 3.3 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer