AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Njut av nyplockade svenska saftiga äpplen. De är goda och nyttiga som de är men kan också användas till...
Sök
Android

Smörkräm

Smörkräm Smörkräm till bakverk och fyllningar. Tillsätt kaffe och du får mockasmörkräm eller kakao och du får chokladsmörkräm.
Receptet räcker till fyllning av 1-2 lager på en tårta ev. får du dubbla det om du vill ha mycket smörkräm till fyllning.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.4 av 5 (Antal röster: 11)
100 gram smörkräm
Förberedelse: 2 min
Tillagning: 5 min
Klart på: 7 min

Ingredienser:

  • 100 gram smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ev. smaksättning av smörkräm: 3 msk snabbkaffe eller espresso (mockasmörkräm)
  • Eller 2 msk kakao (chokladsmörkräm)

Tillagning:

  1. Rör smör mjukt. Du kan också mikra smöret några sekunder i taget och rör emellan.
  2. Tillsätt socker samt vaniljsocker.
  3. Rör eller vispa några minuter tills sockret löst sig och du har en jämn fluffig smörkräm.
  4. Smörkrämen är klar att användas.
  5. Tillsätt ev. smaksättning som kaffe eller kakao till smörkrämen för mockasmörkräm eller chokladsmörkräm.


 

Fler recept ur samma kategori som Smörkräm:

Äppelmuffins äpplemuffins muffins med äpple
Äppelmuffins eller äpplemuffins. Hembakta muffins med bitar av äpple.

Punschrullar Dammsugare
Punschrullar eller dammsugare. Perfekt till kaffet eller bara vid små fika pauser.
Sockerkaka med mandelmassa
Sockerkaka med mandelmassa. Ett gott recept på sockerkaka smaksatt med riven mandelmassa som gör sockerkakan extra god, saftig och hållbar.
Sockerkakan kan serveras nybakt som den är eller med ex. skivad med någon klick vispad grädde och sylt på toppen likt en bakelse.
Denna sockerkakssmet fungerar också utmärkt att baka i stor rund springform till tårtbottnar.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Kall yoghurtsås med dill
Kall yoghurtsås med dill och citron- eller limesaft.
Såsen passar som kall sås till grillad lax, fisk, skaldjur som räkor, kräftstjärtar osv.

Coleslaw med rödkål
Coleslaw med rödkål. En färgglad och god variant av amerikansk kålssallad med majonnäs eller matyoghurt som passar till grillad kyckling, revbensspjäll, barbecue och annat grillat.
Coleslaw blir bara godare om du gör den dagen innan och har i kylen.
Coleslaw är sås, sallad, tillbehör och nyttigt i ett.
Traditionellt görs coleslaw med majonnäs men blir jättegod och mer nyttig med grekisk eller turkisk yoghurt som ex. Larsa.
Färsk ingefära ger en god lite annorlunda fyllig smak men kan uteslutas.
En mandolin eller en matberedare är smidigt att strimla vitkålen med.
Kål är mycket billig mat och passa gärna på efter jul när rödkålen är som billigast.
Coleslaw är utmärkt om du ska bjuda många på mat och till buffé.
Sidosallad med fetaost
Sidosallad med fetaost, rödkål, mangold och tomat. På engelska sk sidesallad är en portionssallad med valfri blandning grönt.
Här ett förslag med mangoldskott, strimlad rödkål, tärnade tomater och smulad fetaost med vinägrett. Du kan variera med andra goda ingredienser som: finriven morot, majs, kokta bönor, riven zucchini, råriven rödbeta, surkål, strimlad rödlök, tärnad paprika, gurka, rostade nötter, krutonger, rostade frön, soltorkade tomater, oliver osv.
Vinägretten kan du också variera som du önskar ev. med ceasardressing, balsamvinäger eller efter tycke.
Folk gillar sallad när den är fint upplagd i portionsformar - ett trick som funkar på de mest inbitna salladsvägrare.
Du behöver inte vara så noga med antal gram sallad osv utan blanda så mycket du tycker går åt. En stor påse mangoldskott på 200 gram räcker till ca 8 sallader.
Se alla recept ur kategorin Kall mat

Gilla oss på Facebook