AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Fixa en buffé till festen. Goda och enkla tips samt recept till en stor buffé. Passar till studentfest,...
Sök
Android

Smörkräm

Smörkräm Smörkräm till bakverk och fyllningar. Tillsätt kaffe och du får mockasmörkräm eller kakao och du får chokladsmörkräm.
Receptet räcker till fyllning av 1-2 lager på en tårta ev. får du dubbla det om du vill ha mycket smörkräm till fyllning.
Ev. smaksättning av smörkräm: 3 msk snabbkaffe eller espresso (mockasmörkräm). Eller 2 msk kakao (chokladsmörkräm).

Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.3 av 5 (Antal röster: 15)
1 sats smörkräm
Förberedelse: 2 min
Tillagning: 5 min
Klart på: 7 min

Ingredienser:

  • 100 gram smör, rumsvarmt
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker

Tillagning:

  1. Rör smör mjukt. Du kan också mikra smöret några sekunder i taget och rör emellan.
  2. Tillsätt socker samt vaniljsocker.
  3. Rör eller vispa några minuter tills sockret löst sig och du har en jämn fluffig smörkräm.
  4. Smörkrämen är klar att användas.
  5. Tillsätt ev. smaksättning som kaffe eller kakao till smörkrämen för mockasmörkräm eller chokladsmörkräm.


 

Fler recept ur samma kategori som Smörkräm:

Chokladkakor
Chokladkakor. Klassiska sneda knapriga spröda chokladkakor med pärlsocker.
Smörkakor med nötter
Smörkakor med nötter är en variant av finska pinnar. Smörkakor är goda småkakor till fika och kakfat.
Pitasemlor
Pitasemlor. En pitasemla är som en vanlig semla men utbakt till ett fluffigt pitabröd som fylls med mandelmassa och grädde och toppas med florsocker.
En variant på den klassiska semlan fast här har jag kavlat ut degen till rundlar likt pitabröd och bakat dem så de bubblar upp till kuddar som sedan (när de svalnat) kan skäras upp med ett snitt och sedan fyllas med mandelmassa och vispad grädde.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Mylta på hjortron hjortronmylta
Mylta på hjortron eller hjortronmylta. En slags sylt på hjortron. Rårörda hjortron med socker.
En riktig delikatess som passar till vaniljglass, parfait och desserter som ex. ostkaka.
Wasabisås eller wasabikräm
Wasabisås eller wasabikräm. En kall sås smaksatt med wasabi - japansk grön pepparrot som passar till stekt, grillad eller friterad fisk som tonfisk, lax eller skaldjur som pilgrimsmusslor eller räkor. Passar även som dippsås till kräftor eller räkor.
Lätt och snabb sås att laga till många ex. till en buffé.
Smörrebröd med lax och majonnäs
Smörrebröd med lax och majonnäs. Danska smörgåsar med rökt lax, majonnäs och citron.
Se alla recept ur kategorin Kall mat

Gilla oss på Facebook