Sillsallad

Sallad med sill i småbitar med finhackat äpple, lök, kokt potatis och rödbetor. En klassisk kall sallad med sill till julbord.
Denna sillsallad är smidig att laga på överbliven kokt potatis - annars får du koka några fasta potatisar innan.

4-6 portioner sillsallad

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 st urvattnade sillfiléer
  • 4 st medelstora kokta fasta potatisar
  • 1 st stort rött äpple
  • 5 st inlagda rödbetor
  • 1 st finhackad gul eller röd lök

Tillagning

  1. Skär alla ingredienserna i små tärningar och blanda försiktigt ihop sillsalladen i en stor skål.
  2. Låt gärna sillsalladen stå och få smak ett par timmar i kylskåp innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer