Matjessallad

En god sallad eller röra med matjessill till sillbordet. Matjesill med purjolök, dill, paprika samt rödlök i matyoghurt och creme fraiche.
Också god som lunch med kokt potatis.

4-6 portioner matjessallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 1 burk matjesill, 200 gram
  • 4 msk hackad dill
  • 0,5 purjolök
  • 0,5 röd paprika
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl matyoghurt (grekisk yoghurt)
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 tsk strösocker
  • 3 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Strimla matjesillen i bitar. Lägg i en skål.
  2. Rensa och hacka dill. Tillsätt till skålen.
  3. Skölj, dela och strimla purjolök. Tillsätt till skålen.
  4. Skölj och tärna paprika. Tillsätt till skålen.
  5. Skala och hacka rödlöken. Tillsätt till skålen.
  6. Tillsätt matyoghurt och creme fraiche, strösocker och svartpeppar. Rör om.
  7. Låt gärna stå kallt någon till några timmar innan servering.
  8. Garnera gärna matjessalladen med lite hackad paprika, purjolök och rödlök vid servering.
  9. Servera matjessalladen till sillbordet eller till kokt potatis.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer