Rum Punch
Introduktion och förberedelse
Rum Punch är en fruktig cocktail eller longdrink med ljus och mörk rom, ananasjuice, apelsinjuice, lime och grenadine.
Serveringsförslag
- Serveras i ett högt longdrink, highball eller kurvigt fint Hurricane glas - som på bilden.
- Gott med snacks till som salta pinnar, rostade nötter, pumpafrön eller chips till.
Garnering
- Jag garnerade på enkelt vis med en klyfta lime.
- Fler förslag är en skiva lime vikt runt ett maraschino cocktail bär på tandpetare eller liknande. Eller en drinkpinne med ananas eller annan färsk frukt som dessa cocktailpinnar med melon, jordgubbar och ananas.
- Vidare kan du servera med sugrör och/eller drinkpinne.
Val av ingredienser
- Välj en valfri ljus och en mörk lagrad rom. Jag tog Havanna Club Añejo 7 años.
- Pressa apelsinjuice själv - eller köp finare färskpressad juice som Brämhults.
- Pressa gärna limejuice själv.
- Ananasjuice kan du köpa en fin valfri sort.
Varianter
- Skakas med is i shaker men kan också röras med krossad is i rörglas eller direk i glaset samt serveras med krossad is.
- En liknande variant är Planters Punch.
Tillagning
- Dela upp isen med hälften i en shaker och hälften fyller du i ett högt highballglas, longdrinkglas eller Hurricane-glas.
- Mät upp och tillsätt rom, apelsinjuice, ananasjuice, limejuice samt grenadin i shakern.
- Skala 15 sekunder och sila över i önskat drinkglas.
- Garnera förslagsvis med en klyfta lime.
Uppskattat näringsvärde per portion: 165 kcal