Buffy drink

Buffy är en iskall, fruktig och läskande drink med passionsfrukt och mörk rom. Servera som longdrink eller cocktail. Sötma från Passao Passion (passionsfruktslikör), fyllig mörk rom, fruktig apelsinjuice, syrlig lime toppat med färsk passionsfrukt och massa is. 

En slags Passao och rom-cocktail. Passar som longdrink till vår och sommar eller till fest. Blir också jättegod blandad som bål med stora isbitar och garnera vid servering med en halva passionsfrukt. 

Drinken sägs vara döpt efter en bartender som jag antar skapade drinken på Gondolen i Stockholm. Kanske Buffy vampyren har ett extrajobb? 

Vill du göra den alkoholfri så tar du såklart bort rom och passao som är en likör med runt 15-17% alkohol. Vidare så är förslag att ersätta med frukten från 1 färsk passionsfrukt och någon tsk koncentrerad apelsinsaft eller sockerlag för att få upp sötman. 

Servera i highballglas eller passande höga glas för en longdrink. Sugrör eller drinkpinne är valfritt. Kan garneras till en pool-drink med paraplyer och fruktspett (sätt på en extra halva färsk passionsfrukt på dessa spett så passar de till drinken) osv om man vill.  

1 drink

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 3 min

Ingredienser

  • 4 cl mörk rom
  • 2 cl Passoa passion (passionsfruktslikör)
  • 1 cl limejuice
  • 12 cl färskpressad apelsinjuice
  • 1/2 passionsfrukt
  • 1 dl krossad is

Tillagning

  1. Se gärna till att ha kall apelsinjuice samt glas - ställ ev. i frysen. Ta fram shaker, mätglas och ingredienser. Skölj och dela passionsfrukten. Krossa is.
  2. Mät upp rom, passao, limejuice och apelsinjuice i en shaker med krossad is.
  3. Sila upp drinken i passande högt highballglas. Garnera med en halva passionsfrukt och sugrör. Eller som du vill ex. med fruktspett enligt förslag ovan.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer