Cocktailpinnar med färsk frukt

Introduktion och förberedelse

Cocktailpinnar eller drinkpinnar med färsk frukt som jordgubbar, melon och färsk ananas.

Trä frukt i bitar på små trä- eller bambuspett, drink- eller cocktailpinnar.

Användning

  • Använd som garnering - drinkpinne - till drinkar - speciellt longdrinks - eller som tilltugg, till desserter och fruktfat.
  • Jag hade dem till en Päron Colada.
  • Kan även serveras som kombinerat tilltugg med ex. fin lufttorkad skinka. Då kan du räkna 2-3 spett per person och några skivor skinka per portion.

Kan förberedas

Ett drinkgarnityr som kan förberedas i god tid och förvaras i kylen fram till servering.

Variant

Du kan även göra en enkel variant på små drinkspett till garnering - som till denna John Collins drink - med en skiva citron som du böjer runt ett maraschino körsbär - cocktailbär - i mitten.

3 st cocktailpinnar med frukt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 3 tärningar färsk ananas
  • 3 jordgubbar
  • 3 tärningar Galiamelon
  • 3 träspett, cocktailpinnar

Tillagning

  1. Skär skalet från ananas och skär i ca 2x2 cm kuber.
  2. Skölj jordgubbar och dela dem i halvor.
  3. Skär ut tärningar ur melonen.
  4. Varva frukten på spetten. Håll kylda fram till servering.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 22 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-05-17

Tillbehör och liknande recept:

Blanda drinkar och cocktails som ett proffs

Bli bartender för en kväll Ingredienser och annat du behöver för att göra en Zombie cocktail. Planera...

Tilltugg till cocktailparty

Tilltugg till cocktailfesten. Recept och tips. Om konsten att mingla, dricka drinkar och äta snittar...

Bästa snittarna och plockmaten till minglet

Tips på snittar, aptitretare och plockmat till matiga småmackor, smörgåsar och sandwichs till the och...