Cocktailpinnar med färsk frukt

Jordgubbar, melon och färsk ananas på spett blir goda som garnering till drinkar eller som tilltugg, till desserter och fruktfat.
Vill du ha fler fruktspett så är det bara att öka på receptet.
Vill du ha dem som tilltugg ex. med lufttorkad skinka så kan du räkna 2-3 spett per person.

3 st cocktailpinnar med frukt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 3 tärningar färsk ananas
  • 3 jordgubbar
  • 3 tärningar Galiamelon
  • 3 träspett, cocktailpinnar

Tillagning

  1. Skär skalet från ananas och skär i ca 2x2 cm kuber.
  2. Skölj jordgubbar och dela dem i halvor.
  3. Skär ut tärningar ur melonen.
  4. Varva frukten på spetten. Håll kylda fram till servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer