Quornfärssås Bolognese

Qournfärs i tomatsås passar till vegetarisk spagetti Bolognese.
Det går såklart bra med hela skalade tomater, passerade tomater eller några fler msk tomatpuré och vatten istället för krossade tomater.

4 portioner Quornfärssås Bolognese

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 300 g quornfärs, ett paket
  • 2 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 krm chiliflakes
  • 3 krm torkad oregano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk socker
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • 2 dl créme fraiche eller sojagrädde

Tillagning

  1. Hacka lök och pressa vitlök.
  2. Stek quornfärsen i en stor stekpanna i olivolja. Salta och peppra.
  3. Tillsätt hackad lök, pressad vitlök, chiliflakes, salt, peppar och tomatpuré.
  4. Pudra över vetemjöl, blanda samt tillsätt krossade tomater samt vatten, vinäter, socker och grönsaksbuljong.
  5. Låt quornfärssåsen puttra i ca 10 minuter och rör då och då medan du kokar pastan.
  6. Innan du serverar quornfärssåsen så blandar du grovhackad basilika samt creme fraich eller sojagrädde och kokar upp. Smaka också av med salt, chili, socker, vinäger och svartpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer