Spagetti med kycklingfärssås

Spagetti med kycklingfärssås smaksatt med vitlök, örter och grädde. Pastasås med kycklingfärs.
Servera med riven ost som parmesan eller grana padano. Hackad bladpersilja är gott på också. Vitlöksbröd är gott till pastan.

4 portioner spagett med kycklingfärssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk ketchup
  • 2 dl grädde
  • 5 droppar tabasco
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Hacka lök och pressa vitlök.
  3. Fräs i en kastrull eller stekpanna med hög kanter i olivolja och smör.
  4. Tillsätt kycklingfärsen och fräs runt.
  5. Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika samt cayennepeppar. Fräs och rör någon minut.
  6. Pudra över vetemjöl och rör runt.
  7. Tillsätt krossade tomater. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
  8. Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
  9. Hacka bladpersilja och riv ost.
  10. Tillsätt grädden innan servering och koka upp.
  11. Smaka av såsen med salt, svartpeppar, ketchup samt ev. tabasco.
  12. Servera kycklingfärssåsen med pastan samt riven ost, hackad bladpersilja och gott bröd.
E-mail
Medel: 4.3 (10 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer