Kycklingfärssås

Introduktion och förberedelse

Kycklingfärssås är en pastasås med kycklingfärs, krossade tomater smaksatt med vitlök, örter och grädde.

Serveringsförslag

  • God med valfri kokt pasta som spagetti, penne eller tagliatelle.
  • Servera med riven ost som parmesan eller grana padano.
  • Hackad bladpersilja är gott på också.
  • Vitlöksbröd är gott till pastan.

Varianter

  • Du kan byta kycklingfärs mot blandfärs, nötfärs eller viltfärs. Eller quornfärs eller sojafärs för en vegetarisk variant.

4 portioner spagett med kycklingfärssås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 400 gram kycklingfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 burkar eller paket krossade tomater
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm timjan
  • 1 krm rosmarin
  • 1 tsk basilika
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk ketchup
  • 2 dl grädde
  • 5 droppar tabasco
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 1 dl hackad bladpersilja

Tillagning

  1. Börja koka upp vatten till pastan.
  2. Hacka lök och pressa vitlök.
  3. Fräs i en kastrull eller stekpanna med hög kanter i olivolja och smör.
  4. Tillsätt kycklingfärsen och fräs runt.
  5. Tillsätt salt, peppar, timjan, rosmarin, basilika samt cayennepeppar. Fräs och rör någon minut.
  6. Pudra över vetemjöl och rör runt.
  7. Tillsätt krossade tomater. Skölj ur burkarna eller paketen med en skvätt vatten och tillsätt. Rör om.
  8. Låt såsen puttra i 10-20 minuter medan du kokar pastan. Rör då och då.
  9. Hacka bladpersilja och riv ost.
  10. Tillsätt grädden innan servering och koka upp.
  11. Smaka av såsen med salt, svartpeppar, ketchup samt ev. tabasco.
  12. Servera kycklingfärssåsen med pastan samt riven ost, hackad bladpersilja och gott bröd.
E-mail
Medel: 3.8 (153 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 426 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-06-01