Quorn med med pesto och grönsaker

Quorn med pesto och grönsaker. En nyttig, smal och supergod rätt med quornfilé, smakrik pesto som sås och goda ugnsgrillade grönsaker på italienskt vis med paprika, zucchini, purjolök, morot, rotselleri och små körsbärstomater.

Det går också bra att grilla quornfilén istället för att ugnssteka den. En Gi-anpassad vegetarisk rätt med quorn. Om du ej vill ha GI kan du lägga till små halverade delikatesspotatisar, färskpotatisar eller potatis i klyftor och rosta med grönsakerna. Gör egen pesto eller köp färdig. 

Vintips till blir ett rosé eller ett fylligt vitt vin av ex. Semillon från Australien.

4 portioner Quorn med pesto och grönsaker

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 bitar quornfilé
  • salt och vitpeppar
  • 5 msk god olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grön zucchini
  • 1 purjolök
  • 2 rödlökar
  • 200 gram rotselleri, en bit
  • 2 morötter
  • 8 körsbärstomater
  • 1 burk pesto eller gör egen pesto
  • 1 citron

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj och rensa grönsakerna. Skär paprika och zucchini i grova bitar. Lägg i en ugnsform. Borsta morötter, skär bort skalet på rotsellerin, rensa purjolöken (skär itu längs med och skölj bort jord), hacka löken, skär allt i 1,5 cm tärningar och lägg i ugnsformen.
  3. Dela tomaterna och lägg i dem med.
  4. Blanda i olivolja, salt och vitpeppar. Ev. kan du ha i någon klyfta vitlök samt rosmarin och torkad chili.
  5. Sätt in i ugnen och låt gå i 30 minuter.
  6. När det är 10 minuter kvar på grönsakerna kan du ta fram quorn och värma en stekpanna. Bryn på båda sidor i lite olivolja eller rapsolja. Salta och peppra.
  7. Lägg in quornfiléerna på grönsakerna i ugnen.
  8. Sätt på grill och toppa quornbitarna med någon msk pesto på varje bit. Grilla i ca 5 minuter.
  9. Servera med citronklyftor och extra pesto.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer