Rostad potatis med vitkål, morot och lök

Rostad potatis med vitkål, morot och lök i olivolja. Gott, enkelt och billigt tillbehör till det mesta.
Receptet kan såklart dubbleras och grönsakerna ugnsrostas i en större ugnsform eller långpanna.

2 portioner rostad potatis

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 potatisar ex. delikatesspotatis eller färskpotatis
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 200 gram vitkål
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ugnsform med en msk olivolja.
  3. Skölj och skala ev. potatisen. Lägg i en ugnsform.
  4. Skala moroten och skär bort fästet. Dela den på längden och sedan på mitten. Lägg med potatisen.
  5. Skala och halvera löken. Lägg med potatisen.
  6. Skär ut en klyfta vitkål och dela på längden. Lägg med potatisen.
  7. Pensla grönsakerna med resterande olivolja, samt salta och peppra dem.
  8. Rosta grönsakerna i 25 minuter i mitten av ugnen.
  9. Ta ut och servera.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer