Dipp till chips

Dipp till chips av creme fraiche med paprika och chili. Använd gärna rökt paprikapulver och chipotle chilipeppar - börja med lite chili och tillsätt seda tills du tycker det är lagom starkt. 

4 portioner dipp till chips

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 2 dl creme fraiche naturell
  • 5 krm paprikapulver
  • 2 krm chipotle chilipeppar, cayennepeppar eller annan chilipeppar efter tycke
  • 1 msk citronsaft
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Blanda allt i en skål och smaka av med cayenne eller chilipeppar till önskad stycka samt salt.
E-mail
Medel: 2 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer