Pasta med pumpa

Pasta med pumpa och parmesan. En god Italiensk pasta med pumpamos. Gott som vegetarisk pasta på egen hand eller som tillbehör till en köttbit ex. grillad kycklingfilé skinkschnitzel. Grillad halloumi-ost passar också till pastan.
Pumpapasta är en bra rätt om du har pumpa över. Pumpan kokas i bitar och mosas. Koka gärna hela pumpan på en gång. Pumpamoset kan frysas samt användas till pumparisotto, som pumpadipp eller röra som tillbehör.
Vintips är vitt vin ex. från Valpolicella i Norra Italien.

4 portioner pasta med pumpa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 350 gram torkad pasta som tagliatelle, spagetti eller gnocchi
  • 2 msk smör
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl pumpakärnor
  • 30 gram babyspenat att garnera med
  • 200 gram pumpa i bitar
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 krm timjan

Tillagning

  1. Gör först pumpamoset: dela pumpan i klyftor. Skär bort skalet.
  2. Skär pumpaköttet i tärningar ca 2x2 cm stora.
  3. Lägg pumpabitarna i en kastrull och tillsätt vin och timjan.
  4. Tillsätt vatten så att det precis täcker pumpabitarna.
  5. Koka pumpabitarna mjuka i ca 30 minuter utan lock.
  6. Häll av vattnet och mosa pumpabitarna med en potatisstöt till ett mos. Smaka av pumpamoset med lite salt och vitpeppar.
  7. Riv ost och rosta pumpakärnor några minuter i en stekpanna. Koka upp vatten till pastan. Skölj babyspenat.
  8. Koka pastan.
  9. Blanda den kokta pastan med 3 dl pumpamos samt tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.
  10. Servera pumpapastan toppad med riven parmesan, pumpakärnor samt babyspenat.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer