Pasta med pumpa

Pasta med pumpa och parmesan. En god Italiensk pasta med pumpamos. Gott som vegetarisk pasta på egen hand eller som tillbehör till en köttbit ex. grillad kycklingfilé skinkschnitzel. Grillad halloumi-ost passar också till pastan.
Pumpapasta är en bra rätt om du har pumpa över. Pumpan kokas i bitar och mosas. Koka gärna hela pumpan på en gång. Pumpamoset kan frysas samt användas till pumparisotto, som pumpadipp eller röra som tillbehör.
Vintips är vitt vin ex. från Valpolicella i Norra Italien.

4 portioner pasta med pumpa

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 45 min
  • Klart på: 55 min

Ingredienser

  • 350 gram torkad pasta som tagliatelle, spagetti eller gnocchi
  • 2 msk smör
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl pumpakärnor
  • 30 gram babyspenat att garnera med
  • 200 gram pumpa i bitar
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 krm timjan

Tillagning

  1. Gör först pumpamoset: dela pumpan i klyftor. Skär bort skalet.
  2. Skär pumpaköttet i tärningar ca 2x2 cm stora.
  3. Lägg pumpabitarna i en kastrull och tillsätt vin och timjan.
  4. Tillsätt vatten så att det precis täcker pumpabitarna.
  5. Koka pumpabitarna mjuka i ca 30 minuter utan lock.
  6. Häll av vattnet och mosa pumpabitarna med en potatisstöt till ett mos. Smaka av pumpamoset med lite salt och vitpeppar.
  7. Riv ost och rosta pumpakärnor några minuter i en stekpanna. Koka upp vatten till pastan. Skölj babyspenat.
  8. Koka pastan.
  9. Blanda den kokta pastan med 3 dl pumpamos samt tillsätt smör och smaka av med salt och peppar.
  10. Servera pumpapastan toppad med riven parmesan, pumpakärnor samt babyspenat.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer