Potatismos med basilika och parmesan

Potatismos med basilika och parmesan - supergott mos som lyxigare tillbehör till all mat där potatismos passar - förslagsvis till fisk, kött, grillad kyckling eller grönsaker.
Tips vid servering: lägg upp två högar i ett V med en stor slev. Lägg ex. en hög fräst lök och svamp. Placera kött eller fisk snett upp samt ringla lite sås runt. Toppa med några kvistar färsk oregano.
Blir också gott med pressad vitlök i.

4 portioner potatismos

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 800 gram potatis
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl olivolja
  • 40 gram fryst basilika eller motsvarande färsk
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl riven parmesan eller grana padano

Tillagning

  1. Skala och dela potatis i grova bitar.
  2. Koka tills potatis är mjuk. Häll av vatten.
  3. Tillsätt mjölk, olja och basilika. Värm upp.
  4. Mosa med en potatisstöt.
  5. Smaka av potatismoset med salt, vitpeppar och riven parmesan.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer