Potatismos med örter

Potatismos med örter, nyttig olivolja är gott som tillbehör till det mesta speciellt till fest.
Basilika, persilja, dragon och timjan är gott i moset men du kan såklart ta vilka örter du vill. Dill exempelvis om moset är till fisk.
Istället för olivolja kan du välja smör. Istället för mjölk kan du ta vatten eller kokspad.

4 portioner potatismos med örter

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram skalad potatis, gärna ukama, mandel eller sparrispotatis
  • 1 dl olivolja
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 pkt fryst hackad basilika eller motsvarande färsk
  • 0,5 dl hackad fryst persilja eller motsvarande färsk
  • 2 msk hackad färsk timjan eller 0,5 tsk torkad
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Skala, halvera och koka potatis mjuk. Det tar ca 20 minuter.
  2. Häll av potatisen.
  3. Mosa potatisen med en potatisstöt eller kör i potatispress.
  4. Blanda moset med i olivolja, mjölk och hackade örter till ett mos samt smaka av med salt och vitpeppar.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Lamm på flera vis

Vad sägs om helgmiddag och mys med en god doftande vitlöksspäckad lammstek serverad med en reducerad rödvinssås, timjan och krämig fransk potatisgratäng. Lägg till ett fylligt rödvin som fransk Syrah - gillar du lamm så är påsken kanon!

Läs mer

Tänk allt gott man kan laga med ägg

Läs på om ägg inför påska. Här hittar du allt om ägg i matlagning, recept och tips. Ägg har unika egenskaper och utan dem hade vi inte haft många rätter som maränger, såser och bakverk.

Läs mer