Potatismos med palsternacka

Detta mos får en underbar svag sötma och smak av palsternacka som är mycket gott som tillbehör. Speciellt till kött och vilträtter samt rödvinssås.

4 portioner potatismos med palsternacka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 400 gram palsternacka
  • 400 gram potatis, gärna med god smak som ukama, mandel eller sparrispotatis, fast eller mjölig
  • 50 gram smör eller 0,5 dl olivolja
  • 1 dl mjölk, 3 %
  • Salt och peppar efter smak

Tillagning

  1. Skala potatis och palsternackor. Skär dem grova bitar och lägg i en kastrull. Fyll på med vatten upp till rotfrukterna och tillsätt 1 tsk salt.
  2. Koka potatis och palsternacka mjuka i ca 20-25 minuter. Prova med en sticka så att rotfrukterna är mjuka.
  3. Häll av vattnet.
  4. Mosa med en potatisstöt och tillsätt mjölk, smör eller olivolja samt smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Potatismos med palsternacka är klart att servera.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer