Myntasirap

Introduktion och förberedelse

Myntasirap är en sockerlag smaksatt med färsk mynta och citron. 

Serveringsförslag

Kan förberedas i god tid

Förbered och ha kall i kylen. Sirapen har mycket socker så den är hållbar men förvara ändå i kylskåp och räkna 1-2 månaders hållbarhet.

Tips

Vill du ha ännu mer mintsmak på sirapen kan du tillsätta och smaka av sirapen med några droppar mintessens.

3 dl myntasirap

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 7 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl socker
  • 1 dl grovt hackad färsk mynta
  • 2 msk pressad citron

Tillagning

  1. Pressa citronsaft och lägg i en kastrull.
  2. Skölj och hacka myntan grovt. Lägg i kastrullen.
  3. Tillsätt socker och vatten.
  4. Rör om och koka upp.
  5. Låt sjuda i 5 minuter.
  6. Sila över i en bunke och använd varm eller låt svalna.
  7. Häll över i en glasflaska, glasburk eller liknande för förvaring.
  8. Kan förvaras i kylen några månader.
E-mail
Medel: 5 (1 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 83 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2024-04-16

Tillbehör och liknande recept: