Waffles Belgiska tjocka våfflor med bakpulver

Waffles Belgiska tjocka våfflor med bakpulver att laga i ex. Waffle Maker - eller annat våffeljärn för tjocka våfflor.
Tjocka Waffles kan serveras som vanliga våfflor med sylt och grädde; chokladsås; glass; färska bär som hallon, björnbär, blåbär eller jordgubbar; lönnsirap; frukt som banan eller äppelklyftor stekt i socker; florsocker med mera.

6 portioner waffles, 12 våfflor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 45 min

Ingredienser

  • 125 gram smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 4,5 dl mjölk, standard
  • 3 msk smör till våffeljärnet

Tillagning

  1. Smält allt smör i en kastrull eller i mikron. Sätt åt sidan. Ta också undan ca 3 msk i en liten skål att senare ha till att pensla våffeljärnet med.
  2. Blanda under tiden mjöl, bakpulver, salt och strösocker i en bunke.
  3. Separera äggulor och äggvitor i två bunkar.
  4. Vispa i mjölk och smält smör i äggulorna.
  5. Vispa i mjölblandningen till en smet och vispa ut klumpar. Ställ smeten åt sidan.
  6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum några minuter.
  7. Vänd ner de vispade äggvitorna i smeten.
  8. Värm våffeljärnet. Pensla det med lite smör och häll i smet (ca 1 dl) och grädda våfflorna några minuter (4-8 minuter beroende på hur varmt våffeljärnet är) tills de fått ljus brun färg och lossar från laggen.
  9. Servera våfflorna varma med önskat tillbehör.
E-mail
Medel: 3.2 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer