Müsli müslirecept

Müsli. Müslirecept på god, knaprig och nyttig müsli med havregryn, honung, mandel, russin och äpple.

6 dl müsli

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 44 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 dl mandelspån
  • 1 dl russin
  • 1 äpple

Tillagning

  1. Skala och tärna äpplet i små bitar.
  2. Blanda havregryn, äppelbitar, russin och mandelspån i en skål.
  3. Koka upp honung, vatten, kanel och vaniljsocker och häll det sedan över havregrynsblandningen.
  4. Rör om ordentligt så att alla ingredienser blir fuktiga.
  5. Strö ut blandningen på en smord plåt. Dela större klumpar och försök finfördela blandningen så mycket det går.
  6. Grädda i 150 grader tills müslin har fått en fin färg och alla ingredienser är torra ca 45 minuter. Rör om och dela samt krossa sönder müslin.
  7. Låt muslin svalna.
  8. Förvara müslin i glasburk med lock.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer