Rostad müsli med äpple, honung och nötter

Introduktion och förberedelse

Rostad müsli med äpple, honung och nötter som blir knaprig och god.

Här med färskt äpple man tärnar och sedan rostar med grynen till en knaprig musli. Du kan skala det om du vill men det behövs ej.

Välj gärna ekologiskt äpple.

Serveringsförslag

Passar till frukost och mellanmål med filmjölk, kvarg, soyghurt, yoghurt eller kall mjölk.

Muslin i långpanna
Muslin rostas knaprig på bakplåtspapper i en långpanna.

6 dl müsli

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 44 min
  • Klart på: 1 tim

Ingredienser

  • 5 dl havregryn
  • 2 msk honung
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 äpple
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 1 dl mandelspån eller hackad mandel
  • 1 dl hasselnötter, grovt hackade
  • 1 dl russin

Tillagning

  1. Skala och tärna äpplet i små bitar. Eller riv äpplet grovt.
  2. Blanda havregryn, äppelbitar, russin, mandelspån samt hasselnötter i en skål.
  3. Koka upp honung, vatten, kanel och vaniljsocker och häll det sedan över havregrynsblandningen.
  4. Rör om ordentligt så att alla ingredienser blir fuktiga och degar ihop sig.
  5. Strö ut blandningen på en smord plåt. Dela större klumpar och försök finfördela blandningen så mycket det går.
  6. Grädda i 150 grader tills müslin har fått en fin färg och alla ingredienser är torra ca 45 minuter. Rör om och dela samt krossa sönder müslin.
  7. Låt muslin svalna.
  8. Förvara müslin i glasburk med lock.
E-mail
Medel: 3.7 (39 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 178 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2021-04-12

Tillbehör och liknande recept: