Musli med dadlar

Hemgjord musli blir mycket god om du rostar den själv. Här med torkade dadlar, torkat äpple, russin, havgregryn, rågflingor, sesamfrön, hasselnötter, solrosfrön och pumpafrön.

Förvara muslin i en lufttät burk eller ziplockpåse.

Man kan också ha annat gott i som man gillar ex: vetegroddar; hackade torkade aprikoser, plommon, och fikon. Torkade tranbär, gojibär, mullbär, granatäppelkärnor, äppeltärningar, blåbär och lingon. Nötter som mandlar, cashewnötter, paranötter och valnötter. Kokosflingor och bananchips passar också i musli.

2 liter musli med dadlar

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 6 dl rågflingor
  • 200 gram hasselnötter
  • 2 dl sesamfrön, hela eller krossade
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpafrön
  • 1 dl russin
  • 200 gram torkade dadlar
  • 2 dl hackad torkade äppelringar eller torkade äppeltärningar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Hacka nötter grovt.
  3. Sprid ut havregryn och rågflingor med nötter, sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön på en ugnsplåt med höga kanter.
  4. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och rör om efter halva tiden.
  5. Ta ut grynen och låt svalna.
  6. Dela dadlarna och ta ur ev. kärnor. Skär dem i mindre bitar. Skär äppelringar i mindre bitar.
  7. Blanda dadlar, russin, musli och äppel med grynen och häll upp müslin på lufttät burk eller zip-lockpåse.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer