Müsli med dadlar
Introduktion och förberedelse
Hemgjord müsli blir mycket god om du rostar den själv.
Här med torkade dadlar, torkat äpple, russin, havregryn, rågflingor, sesamfrön, hasselnötter, solrosfrön och pumpafrön.
Förvaring
Förvara müslin i en lufttät burk eller ziplockpåse.
Varianter
- Man kan också ha annat gott i som man gillar ex: vetegroddar; hackade torkade aprikoser, plommon, och fikon.
- Torkade tranbär, gojibär, mullbär, granatäppelkärnor, äppeltärningar, blåbär och lingon.
- Nötter som mandlar, cashewnötter, paranötter och valnötter.
- Kokosflingor och bananchips passar också i musli.
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
- Hacka nötter grovt.
- Sprid ut havregryn och rågflingor med nötter, sesamfrön, solrosfrön och pumpafrön på en ugnsplåt med höga kanter.
- Rosta i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Ta ut och rör om efter halva tiden.
- Ta ut grynen och låt svalna.
- Dela dadlarna och ta ur ev. kärnor. Skär dem i mindre bitar. Skär äppelringar i mindre bitar.
- Blanda dadlar, russin, musli och äppel med grynen och häll upp müslin på lufttät burk eller zip-lockpåse.
Uppskattat näringsvärde per portion: 178 kcal