Marinerade grillad kyckling

Marinerad grillad kyckling på spett förslagsvis med sweet chilisås. Sallad, potatis eller valfritt tillbehör är gott till.
Ta kycklingfiléer eller urbenat kycklingkött. Du kan grilla, ugnssteka eller steka i panna.
Vidare kan du trä marinerade bitar av kyckling på spett eller så kan du banka ut kycklingfiléer och marinera hela bitar att lägga på grillen.

4 portioner marinerad grillad kyckling

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk tomatpuré
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 dl sweet chili att pensla kycklingen med
  • Kall chilisås: 2 dl matlagningsyoghurt
  • 3 msk sweet chilisås
  • 0,5 dl hackade jordnötter
  • 2 krm svartpeppar

Tillagning

  1. PÅ SPETT: Skär kycklingfiléerna i 2 cm breda strimlor på längden. Skär i kuber.
  2. HELA FILÉER: Banka ut filéerna med en köttklubba till ca 0,5 cm tjocklek.
  3. Blanda kycklingen med olja med vinäger, soja, sambal oelek, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor i en skål. Låt marinera minst en halvtimme, gärna längre (då i kylskåp). Under tiden lagar du önskade tillbehör.
  4. Tänd grillen.
  5. SWEET CHILISÅS: Blanda matlagningsyoghurt med sweet chilisås och hackade jordnötter. Smaka av med svartpeppar.
  6. DAGS ATT GRILLA: Trä upp kycklingbitar på spett eller grilla de hela kycklingfiléerna runt om i 5 minuter. Pensla med sweet chilisås mot slutet av grillningen.
  7. Servera spetten med tillbehör och sås. Gärna lite grönsallad som ruccola eller blandad sallad.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer