Grönsaksspett med potatis

Grönsaksspett med potatis, paprika och rödlök marinerade i vitlök och olivolja.
Spetten är goda och lätta att förbereda innan grillningen så du kokar potatisen mjuk innan och trär sedan på spetten med grönsakerna. Grönsaksspetten grillas sedan varma och fina tills grönsakerna fått färg.
Välj fast potatis som förslagsvis små delikatesspotatisar eller färskpotatisar så att de inte går sönder och ramlar av spetten.
Grönsaksspetten kan du förbereda innan och ha kalla och marinera i kylen tills det är dags att grilla dem.
Du kan ha andra grönsaker som svamp, bitar av zucchini eller aubergine också på spetten efter önskemål.
Spetten blir godast att grilla över utegrillen men kan också grillas i ugnen under grillelementet på max några minuter eller i en grillpanna runt om tills de fått färg.
Du behöver 4-8 spett att trä grönsakerna på ex. bambuspett eller stålspett.

4 portioner grönsaksspett med potatis

  • Förberedelse: 25 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 1,5 rödlök
  • 1 gul eller röd paprika
  • 12 små delikatesspotatisar eller färskpotatisar
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk citronsaft eller vinäger
  • 2 krm salt eller någon tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar, gärna nymald

Tillagning

  1. Skala rödlöken och klyfta den. Lägg i en bunke.
  2. Skölj paprikan och skär i ca 3x3 cm bitar. Lägg med löken.
  3. Tillsätt pressad vitlök, citronsaft eller vinäger, salt och peppar. Ställ åt sidan.
  4. Putsa potatisen och koka den i 15 minuter.
  5. Låt potatisen svalna. Blanda potatisen med grönsakerna.
  6. Varva lökklyftor, hela potatisar samt paprikabitar på spetten. Hit kan du förbereda och ha grönsaksspetten i kylen.
  7. Grilla grönsaksspetten runt om några minuter så att de får färg och potatisen blivit varm några minuter på varje sida. Servera direkt. Salta och peppra gärna lite innan servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer