Mandelbiscotti biscotti med mandel

Mandelbiscotti. Biscotti med mandel. Baka italienska torkade skorpor eller kakor med mandel.
Gott till fikat, espresso och vin santo (italienskt sött vin). Hembakta mandelbiscottis är också goda att garnera desserter som glasscoupe med istället för glassrån.
Du kan ta pistasch-mandel istället för vanlig mandel.

30 mandelbiscotti biscotti med mandel

  • Förberedelse: 40 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 100 g sötmandlar
  • 2 ägg
  • 1,2 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 0,5 citron, skalet

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skölj, torka och riv skalet från citronen fint.
  3. Rosta mandlarna i ugnen i en långpanna i några minuter. Ta ut och låt svalna. Grovhacka mandeln sedan.
  4. Vispa under tiden ägg och socker pösigt några minuter.
  5. Mät upp mjöl och blanda det med vaniljsocker, bakpulver, salt, mandel och citronskal (valfritt). Tillsätt lite i taget och rör ihop biscottidegen.
  6. Stjälp ut biscottidegen på en plåt med bakplåtspapper och forma med mjölade händer en stor längd på ca 5 x 25 cm eller två hälften så breda längder. Grädda biscottilängden mitt i ugnen ca 20 min.
  7. Ta ut biscottilängden och låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och skär längden i drygt 1/2 cm tjocka skivor - mandelbiscottis.
  8. Lägg biscottiskivorna bredvid varandra på plåten i ugnen i minst 30 min.
  9. Låt biscotti-skorporna svalna på plåten och förvara mandelbiscottisarna därefter torrt i burk.
E-mail
Medel: 4.2 (29 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer