Affogato glass med espresso

Affogato är glass med espresso som passar som glass eller en annorlunda mindre dessert. Kaffe och dessert i ett. Snabbt och gott att laga.

1 portioner Affogato glass med espresso

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 1 kula gräddglass, förslagsvis vaniljglass, ägglikör, chokladglass, romrussin eller efter smak

Tillagning

  1. Gör espresson i en cappucinokopp, litet glas eller liten dessertskål.
  2. Lägg i två små kulor glass och servera affogaton genast som en liten glass eller dessert.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer