Affogato glass med espresso

Affogato är glass med espresso som passar som glass eller en annorlunda mindre dessert. Kaffe och dessert i ett. Snabbt och gott att laga.

1 portioner Affogato glass med espresso

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 dubbel espresso
  • 1 kula gräddglass, förslagsvis vaniljglass, ägglikör, chokladglass, romrussin eller efter smak

Tillagning

  1. Gör espresson i en cappucinokopp, litet glas eller liten dessertskål.
  2. Lägg i två små kulor glass och servera affogaton genast som en liten glass eller dessert.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer