Majsmuffins med bär

Majsmuffins med bär som blåbär, hallon eller björnbär. Amerikanska muffins bakta med bla majsmjöl (polenta) och bär. Hembakta majsmuffins är goda till fika eller picknick. Godast är de varma med en liten klick smör på.

12 majsmuffins med bär

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 1,5 dl majsmjöl polenta
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1,5 dl filmjölk
  • 3 dl blåbär, björnbär eller hallon, färska eller frysta

Tillagning

  1. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Ställ åt sidan att svalna något.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål - majsmjöl, mjöl, bakpulver och salt.
  4. Vispa ägg och socker samt filmjölk pösigt i en bunke någon minut, gärna med elvisp.
  5. Tillsätt det smälta smöret lite i taget under kraftig vispning.
  6. Rör sedan i mjölblandningen till en jämn muffinssmet.
  7. Vänd i hälften av bären.
  8. Fördela smeten i ca 12 stora muffinsformar (smord muffinspanna eller dubbla pappersformar). Toppa med resterande bär. Tryck ner dem lite i smeten.
  9. Grädda majsmuffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  10. Stick med en provsticka för att se om smeten stelnat och stickan ej är kladdig av smet.
  11. Ta ut och låt majsmuffinsen svalna något innan de serveras.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer