Majsmuffins med bär

Majsmuffins med bär som blåbär, hallon eller björnbär. Amerikanska muffins bakta med bla majsmjöl (polenta) och bär. Hembakta majsmuffins är goda till fika eller picknick. Godast är de varma med en liten klick smör på.

12 majsmuffins med bär

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 1,5 dl majsmjöl polenta
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 ägg
  • 1,5 dl filmjölk
  • 3 dl blåbär, björnbär eller hallon, färska eller frysta

Tillagning

  1. Smält smöret i en kastrull eller i mikron. Ställ åt sidan att svalna något.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål - majsmjöl, mjöl, bakpulver och salt.
  4. Vispa ägg och socker samt filmjölk pösigt i en bunke någon minut, gärna med elvisp.
  5. Tillsätt det smälta smöret lite i taget under kraftig vispning.
  6. Rör sedan i mjölblandningen till en jämn muffinssmet.
  7. Vänd i hälften av bären.
  8. Fördela smeten i ca 12 stora muffinsformar (smord muffinspanna eller dubbla pappersformar). Toppa med resterande bär. Tryck ner dem lite i smeten.
  9. Grädda majsmuffinsen i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
  10. Stick med en provsticka för att se om smeten stelnat och stickan ej är kladdig av smet.
  11. Ta ut och låt majsmuffinsen svalna något innan de serveras.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer