Bananmuffins

Hembakta muffins eller cupcakes med banan i smeten är gott och enkelt. Lite kanel är också gott i.
Du kan också använda receptet som grundsmet och smaksätta muffinssmeten som du vill till kakaomuffins, chokladmuffins, blåbärsmuffins, muffins med chokladbitar.

16 bananmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 16 stora muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna
  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 g mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 bananer
  • Muffinsglasyr eller frosting: 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk citron eller limejuice

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175ºC.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop till en smet.
  4. Tillsätt skivad eller grovt mosad banan.
  5. Fördela smeten i muffinsformar.
  6. Grädda bananmuffinsen i 25-30 minuter.
  7. Gör under tiden frosting om du gillar det. Blanda mjukos, socker och citron- eller limejuice i en bunke. Med frosting kan muffinsen kallas för cupcakes.
  8. Stryk på frosting med en slickepott på bananmuffinsen när de svalnat.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer