Majonnässås med sardeller

Majonnässås med sardeller är en kall sås till grillat smaksatt med vitlök och hackade sardeller som ger god sälta och umami. Mycket lätt att laga då den bara är att röra ihop och smaka av.

4 portioner majonnässås med sardeller

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 6 min

Ingredienser

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 klyfta vitlök
  • 6 sardeller i olja
  • 3 msk vinäger eller citronsaft
  • 0,5 krm svart- eller vitpeppar

Tillagning

  1. Skala och pressa vitlöken i en skål.
  2. Häll i olja från sardellerna och hacka sardellerna fint samt tillsätt dem.
  3. Rör i majonnäs och creme fraiche och smaka av såsen med vinäger eller citronsaft, svart - eller vitpeppar samt ev. en gnutta salt.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer