Ljummen fruktsallad med kanderade valnötter och kokos

Fixa en jättegod dessert med ljummen fruktsallad toppad med kanderade valnötter och kokos. Här med vaniljglass. Man kan också servera med sorbet eller annan valfri glass.
Här kan du ta de frukter du tycker om eller som är i säsong.
Denna dessert är smidig om man vill förbereda i god tid. Då kan du ha fruktsalladen i kylen, de kanderade valnötterna och kokosen i en skål samt förbereda med kulad vaniljglass i frysen.
Garnera ev. med något grönt som citronmeliss.
Vill du ha ett dessertvin till så funkar ett Franskt Sauternes eller Tyskt Trockenbeerenauslese till.

4 portioner ljummen fruktsallad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 0,5 färsk ananas
  • 0,25 honungsmelon
  • 1 banan
  • 12 vindruvor
  • 0,5 rött äpple
  • 1 dl valnötter
  • 4 msk strösocker
  • 0,5 dl kokosflingor
  • 30 gram smör
  • 0,5 dl flytande honung
  • Tillbehör: 4 port vaniljglass

Tillagning

  1. Skölj, skal och tärna alla frukter och blanda i en skål till en fruktsallad. Förvara i kylen.
  2. Dela valnötter grovt. Smält socker ljustbrunt och vänd runt valnötter. Lägg i kokos samt smör och rör om.
  3. Lägg upp på smörpapper och låt svalna. Krossa grovt och ha i en skål till servering.
  4. Vid servering värm upp en wokliknande panna, tillsätt honung och vänd hastigt runt fruktsalladen.
  5. Strö över nötter och kokos-blandningen.
  6. Servera med vaniljglass. Man kan också garnera med citronmeliss.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer