Linser med curry, blomkål och potatis

Potatis och curry passar faktiskt mycket bra ihop speciellt med blomkål i denna indiska linsgryta.
Späs linserna med vätska blir de billig gryta och soppa som räcker till många. Passar som vegetarisk rätt eller tillbehör till det mesta från korv, kyckling, fisk, fläsk och på bufféer. Prova med skivad kryddstark korv. Lägg lite energi på att baka ett rustikt bondbröd så blir middagen fullkomlig.

4 portioner linser med curry

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 potatisar, fasta
  • 2 dl gröna eller röda linser
  • 4 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 tsk curry eller garam masala
  • 1 tsk gurkmeja
  • 4 dl vatten
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 dl russin, valfritt
  • 1 dl pumpafrön (valfritt)

Tillagning

  1. Skala potatisarna, dela dem på längden och sedan två gånger på mitten.
  2. Hacka löken, fräs den i olja, curry samt gurkmeja i en stor kastrull.
  3. Tillsätt linser, potatis och vatten.
  4. Koka på svag värme under lock i cirka 15 minuter.
  5. Tillsätt ev. russinen och ansad blomkål i små buketter och koka ytterligare 10 minuter. Späd eventuellt med mer vatten så att det inte bränns.
  6. Smaka av med salt och peppar samt servera varmt i en skål eller på ett fat som tillbehör eller gryta.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer