Lax med bondbönspesto

Lax med bondbönspesto och pastaskruvar. Gott och nyttigt. Servera gärna med sallad av grovt hackad babyspenat, finriven morot och tärnade tomater blandat med lite olivolja och vinäger.
Istället för pastaskruvar kan du ta tagliatelle eller gnocchis.
Hittar du inte bondbönor kan du ta frysta gröna sojabönor eller gröna ärtor.

4 portioner lax med bondbönspesto

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • 1 msk smör
  • 1 krm salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 350 gram pastaskruvar
  • Bondbönpesto: 150 gram kokta skalade bondbönor
  • 70 gram riven parmesan eller grana padano
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm salt
  • 0,75 dl olivolja
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk vatten

Tillagning

  1. Börja med bondbönpeston: skala bondbönorna om de ej är skalade - även din sista yttre hinnan ska bort. Koka dem i 10 minuter om de ej är kokta.
  2. Mixa bönorna med ost, pressad vitlök, salt, olivolja, citron och peppar. Späd med vatten så att du får en såsig konsistens. Smaka av med salt, citron och peppar.
  3. Börja koka pastan.
  4. Stek laxen i smör och salta och peppra den. Stek i ca 3 minuter på varje sida. Sänk värmen och låt steka klart några minuter på låg värme.
  5. Blanda pastan med hälften av peston. Servera laxen med pastan samt resten av peston på toppen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer