Kycklingwok med nudlar
Introduktion och förberedelse
En enkel och snabblagad kycklingwok med nudlar och wokgrönsaker samt färdig woksås.
Santa Maria har goda woksåser på flaska 2,5 dl som passar till nedan recept - välj en smak du gillar. Jag tog Asian Wok Sweet Soy and Garlic.
Hemgjord woksås
Istället för färdig woksås kan du ta 3 msk ostronsås eller hoisinsås, 2 msk ljus soja, någon tsk fint riven färsk ingefära, 1 tsk sesamolja, en pressad klyfta vitlök samt en halv hackad röd chili.
Rör ihop med 2 dl vatten och 2 tsk maizena.
Varianter
Gillar du svamp kan du skiva 10 champinjoner och tillsätta dem när du fräser kycklingen.
Tillagning
- Koka upp en stor kastrull med två liter vatten.
- Tillsätt nudlar och grönsaker och koka i fem minuter.
- Häll av i ett durkslag.
- Skär kycklingen i strimlor.
- Hetta upp en wok och fräs kycklingen i olja några minuter. Rör då och då.
- Tillsätt grönsaker, nudlar och woksås.
- Vänd runt och woka någon minut så att allt blandas väl. Smaka av med salt.
Uppskattat näringsvärde per portion: 566 kcal