Kycklingwok med nudlar

En enkel och snabblagad kycklingwok med nudlar och wokgrönsaker samt färdig woksås.
Santa Maria har goda woksåser på flaska 2,5 dl som passar till nedan recept - välj en smak du gillar. Ett förslag är Asian Wok Sweet Soy and Garlic.
Istället för färdig woksås kan du ta 3 msk ostronsås eller hoisinsås, 2 msk ljus soja, någon tsk fint riven färsk ingefära, 1 tsk sesamolja, en pressad klyfta vitlök samt en halv hackad röd chili. Rör ihop med 2 dl vatten och 2 tsk maizena.
Gillar du svamp kan du skiva 10 champinjoner och tillsätta dem när du fräser kycklingen.

4 portioner kycklingwok med nudlar

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 msk matolja som solrosolja
  • 300 gram platta äggnudlar eller valfri sort
  • 500 gram wokgrönsaker
  • 2,5 dl woksås av valfri sort

Tillagning

  1. Koka upp en stor kastrull med två liter vatten.
  2. Tillsätt nudlar och grönsaker och koka i fem minuter.
  3. Häll av i ett durkslag.
  4. Skär kycklingen i strimlor.
  5. Hetta upp en wok och fräs kycklingen i olja några minuter. Rör då och då.
  6. Tillsätt grönsaker, nudlar och woksås.
  7. Vänd runt och woka någon minut så att allt blandas väl. Smaka av med salt.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer