Kycklingwok i sötsur sås
Introduktion och förberedelse
Kycklingwok med paprika och purjolök i sötsur sås.
Min version av strimlad wokad kyckling med inspiration från Kina.
En kycklinggyta med god sås och knapriga grönsaker som morötter, champinjoner, sockerärtor, champinjoner, purjolök och bambuskott.
Serveringsförslag
Gott med ris eller nudlar till.
Varianter
Du kan ta en påse frysta wokgrönsaker istället för färska grönsaker.
Tillagning
- Börja koka jasminris om du vill ha det till.
- Skär kycklingköttet i strimlor. Marinera kycklingen i maizena, äggvita, vinäger och en nypa salt.
- Skiva och strimla grönsakerna.
- Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna och bryn kycklingbitarna gyllenbruna ca 3 minuter. Tag upp kycklingen och lägg upp vid sidan i ex. en skål.
- Fräs grönsakerna lite i taget i 4 minuter var. Lägg över i skålen.
- Häll på vatten, buljongtärning och soja i woken. Låt sjuda i ett par minuter.
- Blanda under tiden ingredienserna till såsen i en redningsbägare. Skaka ihop såsen och rör ner den i grytan. Koka upp och låt såsen tjockna.
- Tillsätt kyckling och grönsaker. Vänd runt i såsen.
- Servera kycklingwoken med jasminris.
Uppskattat näringsvärde per portion: 327 kcal