Kycklingspett med enkel sataysås

Introduktion och förberedelse

Kycklingspett med sataysås passar som plockmat, tilltugg, på buffe, grillat, fest och kalas eller vickning.

Sataysås är en jordnötssås med kokosmjölk.

Serverar du thairis till kycklingspetten så blir det en hel rätt. Ha då gärna någon grönsak som kokt broccoli eller frästa wokgrönsaker till.

10 portioner kycklingspett

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 10 urbenade lår eller kycklingfiléer, cirka 1,3 kg
  • 30 små träspett
  • 4 msk tandoorikrydda på burk
  • 1 burk jordnötssmör
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 2 dl chilisås
  • 10 droppar tabasco
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 tsk salt
  • 3 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda jordnötssmör, kokosmjölk, chilisås, soja och tabasco i en kastrull och koka upp. Smaka av såsen med salt och vitpeppar. Låt sataysåsen svalna.
  2. Skär kycklingen i bitar ca 3x3 cm kuber.
  3. Blanda kycklingbitarna med tandoorikrydda i en bunke.
  4. Trä upp kycklingbitarna på spetten ca 5-6 bitar på varje.
  5. Häll upp hälften av sataysåsen i en skål och spara till serveringen i kylen.
  6. Pensla kycklingspetten med den andra hälften sataysås.
  7. Grilla på utegrill i ca 15 minuter runt om eller stek kycklingspetten i ugn på 175 grader i 30 minuter eller tills kycklingen är genomstekt (över 62 grader). Du kan ev. bryna dem i en stekpanna eller ge dem grillyta i en grillpanna innan du ugnssteker dem i ca 15-20 minuter.
  8. Servera kycklingspetten varma eller kalla med sataysåsen som dippsås. Kycklingspetten kan förvaras i kylen.
E-mail
Medel: 3.9 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 480 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2019-06-10