Krusbärsmarmelad med kanel

Koka egen marmelad av krusbär och smaksätt med kanelstång.
1 kg krusbär är ungefär 1,6 liter.

1,5 burkar krusbärsmarmelad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 kg krusbär
  • 1 kg syltsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 bit kanelstång

Tillagning

  1. Rensa, snoppa och skölj bären. Kör dem grovt i mixer eller sönderdela med potatisstöt under kokning.
  2. Rör ihop bär och socker och koka upp på hög värme. Koka i 6 minuter.
  3. Ta av från plattan och skumma om det behövs. Rör ner vaniljsocker och lägg i en kanelstång.
  4. Häll upp i varma burkar och förslut.
  5. Låt gärna krusbärsmarmeladen stå några dagar i kylen och få smak av kanelen.
  6. Kyl ner omgående och förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer