Krusbärsmarmelad med whisky

Koka egen marmelad av krusbär och smaksätt med lite whisky.

1 kg krusbär är ungefär 1,6 liter.

Använd en whisky som ej är rökig ex. från Irland. Om du inte vill ha en rökig smak på marmeladen förstås.

Sterilisera gärna burkar och lock på 125 grader i 10 minuter i ugnen innan. 

1,5 burkar krusbärsmarmelad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 kg krusbär
  • 1 kg syltsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 msk whisky

Tillagning

  1. Rensa, snoppa och skölj bären. Kör dem grovt i mixer eller sönderdela med potatisstöt under kokning.
  2. Rör ihop bär och socker och koka upp på hög värme. Koka i 6 minuter.
  3. Ta av från plattan och skumma om det behövs. Rör ner whisky och vaniljsocker.
  4. Häll upp i steriliserade burkar och förslut.
  5. Kyl ner omgående och förvara i kylen.
E-mail
Medel: 4.5 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer