Krusbärskräm kräm med krusbär

Krusbärskräm. Kräm med krusbär är lätt att göra och gott med gräddmjölk (mjölk med lite grädde i) och skorpor eller små mandelbiskvier till.

4 portioner krusbärskräm

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 liter färska krusbär
  • 6 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Rensa, snoppa och skölj krusbären.
  2. Koka under tiden upp vatten och socker i en stor kastrull.
  3. Om du vill kan du ha i lite citron när du kokar upp vattnet och sockret: Skölj citronen och riv en del av skalet samt pressa ur saften i grytan med vatten. Du kan koka med citronklyftan en stund. Ta upp den innan du tillsätter krusbären.
  4. Tillsätt krusbären hela. Koka på svag värme i 5 minuter.
  5. Blanda någon msk vatten med potatismjölet och tillsätt det under försiktig omrörning. Låt krämen nästan koka upp och tjockna. Tillsätt ev. mer potatismjöl och vatten till önskad tjocklek.
  6. Låt krusbärskrämen svalna.
  7. Du kan ha några stänk citron på toppen och strö över socker om du vill.
  8. Servera krusbärskrämen kall med gräddmjölk samt skorpor, kanske tom italienska mandelskorpor. Gräddmjölk gör du genom att blanda i upp till hälften grädde i mjölken.
E-mail
Medel: 4.6 (11 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer