Björnbärskräm kräm på björnbär

Björnbärskräm. Laga god klassisk kräm på björnbär du kan servera med kall mjölk i djup tallrik. Godast är hemgjord björnbärskräm med gräddmjölk - vanlig mjölk blandad med nästan hälften grädde.
Vidare kan du ha i små minibiskvier över björnbärskrämen.

4 portioner björnbärskräm kräm på björnbär

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 550 gram björnbär, färska eller frysta
  • 4 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 2 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Rensa och skölj björnbären.
  2. Blanda 3/4 av björnbären med socker och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud björnbären i fem minuter.
  3. Ta av från värmen och låt svalna något.
  4. Blanda ca 0,5 dl vatten med potatismjölet i ett glas och tillsätt till björnbärskoket.
  5. Rör i resterande bär.
  6. Koka upp krämen under omrörning och ta av från värmen precis när den tjocknat. Koka ej längre utan ta kastrullen från värmen och ställ den att svalna. Exempelvis kan du hälla upp krämen i en bunke eller skål eller ställa kastrullen i ett kallt vattenbad i sinken. När krämen svalnat kyl den i kylen.
  7. Björnbärskrämen serveras vanligtvis kall med mjölk eller gräddmjölk samt ev. minibiskvier. Men björnbärskrämen är såklart god varm eller ljummen också.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer