Björnbärskräm kräm på björnbär

Björnbärskräm. Laga god klassisk kräm på björnbär du kan servera med kall mjölk i djup tallrik. Godast är hemgjord björnbärskräm med gräddmjölk - vanlig mjölk blandad med nästan hälften grädde.
Vidare kan du ha i små minibiskvier över björnbärskrämen.

4 portioner björnbärskräm kräm på björnbär

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 550 gram björnbär, färska eller frysta
  • 4 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 2 msk potatismjöl

Tillagning

  1. Rensa och skölj björnbären.
  2. Blanda 3/4 av björnbären med socker och vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning och sjud björnbären i fem minuter.
  3. Ta av från värmen och låt svalna något.
  4. Blanda ca 0,5 dl vatten med potatismjölet i ett glas och tillsätt till björnbärskoket.
  5. Rör i resterande bär.
  6. Koka upp krämen under omrörning och ta av från värmen precis när den tjocknat. Koka ej längre utan ta kastrullen från värmen och ställ den att svalna. Exempelvis kan du hälla upp krämen i en bunke eller skål eller ställa kastrullen i ett kallt vattenbad i sinken. När krämen svalnat kyl den i kylen.
  7. Björnbärskrämen serveras vanligtvis kall med mjölk eller gräddmjölk samt ev. minibiskvier. Men björnbärskrämen är såklart god varm eller ljummen också.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer