Chiapudding

Ett grundrecept på hur du tillagar chiafrön. Chiapudding passar till nyttig frukost och mellanmål.
Det är mycket lätt laga och chiafröna läggs helt enkelt bara i blöt någon timme eller över natten.
Gillar du lite sötare smak så kan du tillsätta lite honung, vaniljsocker eller sylt.
Sedan serveras de svällda chiafröna kalla med önskade tillbehör.
Använder du kokosmjölk eller kokosgrädde så värm den fingervarm så att fettet löser sig och blanda sedan med chiafröna så får du ej fettklumpar i chiapuddingen.
Servera chiapuddingen med: färska bär som jordgubbar, blåbär, hallon, kiwi, frukt som tärnat äpple, banan, ananas, färsk eller fryst tärnad mango, mangopuré eller valfri fruktsallad;
Sylt som blåbärssylt, havtornssylt, jordgubbssylt eller hallonsylt;
Nötter som grovhackad mandel, hasselnötter eller valnötter.
Annat gott till chiapudding är kokosflingor eller kokosflakes.

2 portioner chiapudding

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 1 tim 3 min
  • Klart på: 1 tim 3 min

Ingredienser

  • 6 msk chiafrön
  • 4 dl vätska som mjölk, kokosmjölk, mandelmjölk, sojamjölk, havremjölk eller liknande
  • 2 krm vanillinsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda chiafröna med valfri vätska i en skål. Tillsätt vanillinsocker eller annan sötning om du önskar det. Rör om.
  2. Låt stå minst 1 timme och svälla i kylen. Rör då och då. Kan gärna stå över natten i kylen.
  3. Servera chiapuddingen med önskade tillbehör ovan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer