Chiapudding

Ett grundrecept på hur du tillagar chiafrön. Chiapudding passar till nyttig frukost och mellanmål.
Det är mycket lätt laga och chiafröna läggs helt enkelt bara i blöt någon timme eller över natten.
Gillar du lite sötare smak så kan du tillsätta lite honung, vaniljsocker eller sylt.
Sedan serveras de svällda chiafröna kalla med önskade tillbehör.
Använder du kokosmjölk eller kokosgrädde så värm den fingervarm så att fettet löser sig och blanda sedan med chiafröna så får du ej fettklumpar i chiapuddingen.
Servera chiapuddingen med: färska bär som jordgubbar, blåbär, hallon, kiwi, frukt som tärnat äpple, banan, ananas, färsk eller fryst tärnad mango, mangopuré eller valfri fruktsallad;
Sylt som blåbärssylt, havtornssylt, jordgubbssylt eller hallonsylt;
Nötter som grovhackad mandel, hasselnötter eller valnötter.
Annat gott till chiapudding är kokosflingor eller kokosflakes.

2 portioner chiapudding

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 1 tim 3 min
  • Klart på: 1 tim 3 min

Ingredienser

  • 6 msk chiafrön
  • 4 dl vätska som mjölk, kokosmjölk, mandelmjölk, sojamjölk, havremjölk eller liknande
  • 2 krm vanillinsocker (valfritt)

Tillagning

  1. Blanda chiafröna med valfri vätska i en skål. Tillsätt vanillinsocker eller annan sötning om du önskar det. Rör om.
  2. Låt stå minst 1 timme och svälla i kylen. Rör då och då. Kan gärna stå över natten i kylen.
  3. Servera chiapuddingen med önskade tillbehör ovan.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer