Rabarberkräm med kardemumma

Introduktion och förberedelse

Rabarberkräm med en twist av kardemumma blir jättegott ihop.

Serveringsförslag

  • Krämen är klassisk att servera varm eller kall med gräddmjölk samt skorpor till.
  • Prova gärna med italienska biscottis - mandelskorpor till.
  • Krämen kan också användas till annat som sås till vaniljglass, pannacotta, desserter, fyllningar med mera.
  • Kall havremjölk, sojamjölk eller mandelmjölk kan man också servera till krämen.

Tips

Du kan stöta kardemumma i mortel om du inte har mald kardemumma. Man kan också ha i en liten stång kanel eller 1/3 vaniljstång i krämen.

4 portioner rabarberkräm med kardemumma

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 12 min
  • Klart på: 17 min

Ingredienser

  • 600 gram strimlad rabarber
  • 1,5 dl socker
  • 0,5 tsk mald kardemumma
  • 4 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl utrört i 4 msk vatten

Tillagning

  1. Ansa och skala rabarbern om den är grov.
  2. Skär den i små bitar ca 0,5 cm stora.
  3. Lägg rabarbern i en kastrull och tillsätt socker samt kardemumma.
  4. Värm rabarbern och rör runt då och då. Koka den på medelvärme i ca 10 minuter.
  5. Dags att reda krämen med potatismjöl utrört i kallt vatten. Rör i och koka upp. När första bubblan kommit och krämen tjocknat så koka inte mer utan servera eller spara krämen till senare.
E-mail
Medel: 4 (11 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 144 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-09-08