Kräftsallad med dill, yoghurt och gurka

En god kall röra med kräftstjärtar som passar till kräftkalaset eller på annan buffé eller sommarlunch med gott bröd eller paj och mer bladsallad. En smal, fräsch och nyttig kräftsallad med matyoghurt.

Tärnad tomat, avokado, röd- eller gul paprika, kokt potatis passar också i kräftsalladen.

Räkna en 250 grams burk kräftstjärtar i lag till fyra portioner. 

4 portioner kräftsallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram kräftstjärtar i lag
  • 1,5 dl matyoghurt, turkisk yoghurt
  • 0,5 gurka
  • 3 msk hackad dill
  • 2 msk vinäger
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 rödlök
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 30 gram salladsblad som isbergssallad, grönsallad eller ruccola

Tillagning

  1. Häll av kräftstjärtarna och lägg i en bunke.
  2. Skölj och tärna gurkan och tillsätt den.
  3. Skala och hacka löken och tillsätt den.
  4. Blanda i yoghurt, hackad dill, vinäger samt olivolja.
  5. Smaka av med lite salt och vitpeppar. Hit kan du förbereda kräftsalladen och ha i kylen. Ska den stå länge så vänta med att blanda i den tärnade gurkan (som annars mjuknar).
  6. Skölj salladsbladen.
  7. Lägg upp salladsblad och kräftsalladen på ett serveringsfat och njut.
E-mail
Medel: 4 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer